סדנאות

עולם השמרים מתוק / מלוח​

שמרים היינו בצק רב תחומי מתוק ומלוח שמיועד למגוון רחב של מאפים.

בצק שמרים היינו בעל אופי של תרבות אירופאית כאשר אחת המדינות הבולטות שבאירופה זה הונגריה, ספרד, צרפת, שוויץ ועוד מדינות אחרות.

בצק השמרים היינו הבצק המבוקש והנחשק ביותר בהשוואה לבצקים ומאפים אחרים בחתך רחב של קהלים רבים בארץ ובעולם.

 

פריך מתוק/ מלוח​

בצק פריך כשמו הוא, בצק שהינו עשיר בשומן כגון חמאה או מרגרינה, בצק שמיועד למילויים, קינוחים, עוגיות, בסיס לעוגות ועוד...​
בצק מתוק ברוב המתכונים זה אבקת סוכר, או כל חומר ממתיק אחר.

בצק מלוח תבלינים טריים או יבשים , בצק מלוח ניתן גם לצבוע אותו באמצעות תבלינים שונים.

בעולם הקינוחים חומרי הגלם המובילים הינם שוקולד, פירות טריים ומרקמים שונים של קרמים ומוסים אחרים, כאשר הקינוח האישי בשונה מהפטיפור הוא לא יותר מאשר ביס בגלל צורתו הקטנה.

הפטיפורים הם עוגות קטנות שצורתן לרוב רבועה ובמידות שברורות בתעשייה 3 ועד 5 ס"מ בגובה, רוחב, ואורך.

מה שעוד מאפיין אותם זה בצורות של קונוסים, פרמידות לרוב גם מורכבות מבסיס בצק ספוגי ובמילויי קרם, ובציפוי או עיטור של מרציפן וכן שוקולד למינהם.

קינוחים / פטיפורים​

עולם השוקולד



 

 
 

עולם גדול של ממתקים, ציפויים, מרקמים, מילויים ועוד.
השוקולד עשוי מזרעים מותססים, קלויים וטחונים של עץ הקקאו הטרופי theobroma cacao ( ביוונית "מזון האלים")
ישנם שלושה זנים של עצי קקאו אשר בפוליהם משתמשים לצורך הכנת שוקולד.
בני המאיה היו כפי הנראה הראשונים שהשתמשו בפולי עץ הקקאו למאכל.
סוגי השוקולד הנפוצים חלב,מריר,לבן כאשר כל אחד מהם יכול להגיע במרקמים שונים ובאחוזים שונים של מוצקיי קקאו וסוכר. 
 

​עוגה בחושה כשמה היא, אין בה תהליך של הקצפה ולרוב זה מתחיל עם מסת שומן לדוגמה: חמאה / מרגרניה /שמן וביחד עם הסוכר, ורק אחר כך מוסיפים את ייתרת הרכיבים.

העוגות הידועות כעוגות בחושות הן, עוגת מייפל, שוקולד, תפוזים או לימון, בחושות עם פרי וכו'.

עולם הבחושות​

עוגות גבינה​

איך זה התחיל ? האיזכור המתועד הראשון של עוגות גבינה היה במהלך המשחקים האולימפיים שביוון.

עוגת גבינה היא עוגה מתוקה על בסיס גבינה, עוגת גבינה נחשבת לאחד מהקינוחים הנפוצים ביותר בעולם וככל הנראה לאחד מהוותיקים ביותר המכילים מוצר חלב שאינו חלב. ברחבי העולם סוגים רבים של עוגות גבינה שונות, חלקן גם ללא אפייה. עוגות גבינה פופולריות מאוד בישראל, ובמיוחד בתקופת חג השבועות.
עם השנים פיתחו מגוון רחב של אפשרויות, עוגות גבינה עם , פרי, שילוב של עוגיות, מסות של מחיות פרי, פיירות טריים, עם שוקולד, ועוד.

עוגות מעוצבות הם למעשה יצירות שמגיעות מפרי דמיון שלנו, שילוב של מרקמים, שילוב של חומרי גלם שהינם יכולים להיות חלק ​מהעיצוב כגון ממתקי שוקולד, סוכר ועוד, שילוב של מסות מוס שוקולד קרם, קצפות, לרוב מקושט באלמנטים של שוקולד שעברו טימפרור, ועוד.

עוגות מעוצבות​

קייטנות אפייה לקיץ - הרשמה מוקדמת​ 1.5.19
 

מה זה קייטנות אפיה לקיץ ? אצלי זאת לא קייטנה של כדורי שוקולד או עוגיות מבצק פריך,,, ממש לא! אצלי לומדים קודם הכרת חומרי גלם, כלי עבודה בעולם הקולינרי, טכניקות, שילוב מרקמים ועד לשלב הסופי של התוצר.
מזה כ 9 שנים אני מעביר קייטנות אפייה לילדים בחופשת הקיץ לחתך גילאים 8 - 14 בזיכרון יעקב. 
אצלי הם מכינים קינוחי גורמה, עוגות גבינה מעוצבות, לחמים בריאים, קישים, עיצוב עוגות בצק סוכר, מוסים, פרלינים, פאי פירות, שוקולד ועוד.
ההרשמות אצלי מתחילות כבר בתחילת חודש מאי בכל שנה כדאי ורצוי לשריין מקום.

עוגות שמציינות את יום ההולדת של כל אחד ואחת מאיתנו והם מעוצבות בכל צורה ודרך והעיקר שנהייה מופתעים או מרוצים או כל דבר אחר.
פעם זאת היית עוגת שוקולד שמצופה בזיגוג סמיך או דליל של שוקולד ומעל סוכריות צבעוניות, יותר מאוחר הוסיפו לזה קרם, משם עברו לזילופים והיום הגיעו לציפויים גמישים אלסטיים שגם ניתן לצבוע אותם בצבעים שונים ולפסל איתם, וקוראים לילד הזה: בצק סוכר, נעים להכיר אני יודע לרגש את הילדים ואני עושה זאת היטב.

עוגות ימי הולדת

זילופים​

בשנים האחרונות מגלים עניין רב בתחום העיצוב וזה לחלוטין הגיע גם לזילופי קרם.
לאור הביקוש והחשיפה הגדולה לצורות זילוף רבים ומגוונים קמו לא מעט יצרנים בעולם וקיום יש מגוון עצום של צנטרים שמאפשרים זילופים מעניינים אשר מאפשרים פיתוח של דמיון עשיר ומגוון.

 לֶחֶם הוא מוצר מזון בסיסי, הנפוץ כמעט בכל העולם מאז שחר הציוויליזציה האנושית. לחם הוא מאפה רך המתקבל מאפייה, מבישול או מטיגון של בצק, לרוב בצק שהותפח על ידי שמרים. הוא אחד מסממני הציוויליזציה האנושית, זאת בשל התהליך המורכב שצריך לעבור הלחם על מנת להיות מוכן למאכל.

הלחם היינו חומר גלם שקיים על בחנויות במגוון עצום של סוגים, צורות, טעמים, סוגי קמחים שונים בריאים מזינים, עמים ודתות.

 

עולם הלחם​

בישול חובק עולם​

זה זמן רב שאני רוצה להעניק בידע שיש לי גם בעולם הבישול לכל מי שרק חפץ, ביכולתי ללמד מגוון רחב של בישולים חובקי עולם שמגיעים מטעמים רבים ומגוונים, תרבויות ודתות .

אצלי תרבות הבישול מתחילה מהתבלינים לאחר מכן התוצאה, התהליך, בחירת התבשיל, הפשטידה, יירק, דגים , בשר, עוף ועוד.
אני שם דגש על חומרי גלם איכותיים בלבד, לא מוותר על הבריאות בבישול  ובכלל.

 

כשאומרים בצק רבוך בעצם נותנים במה לספרדים ולצרפתים , אפשר להגיד שזה התחיל משם.

בצק רבוך מתחיל בבישול משם עובר למיקסר לאפיה ומשם השמים הם הגבול, בציפויים , במילויים הרבים , בעיצובים ובכלל.

בצק רבוך 

סדנת בישול בריא הורה וילד אחר הצהרים: להתקשר

סדנת בצק סוכר לצעירים : להתקשר

סדנת עולם השמרים מתוק ומלוח, 2 - 4 מפגשים, החל מיום 15.10.18

סדנת בצק פריך מתוק ומלוח 2 - 4 מפגשים, החל מיום 29.10.18

סדנה ללא גלוטן 2 מפגשים : להתקשר
 

יש לכם שאלות, רוצים לדעת מה עלות של סדנה שמעניינת אתכם, התקשרו : 0544688248 רונן

סדנאות

יש לכם יום הולדת? רוצים להפתיע, לרגש? אני כאן בשביל כל סוגי ימי ההולדת ולכל הגילאים, אצלי תוכלו להגשים כל חלום וכל פנטזיה, אצלי אפשר לשלב את כל עולם הקולינרי, בישול אפיה קונדיטוריה, גורמה, או סתם הפשוט ועד לקל ביותר.

התקשרו ונתכנן ביחד את יום ההולדת ולכל גיל שרק תרצו, כיתת הלימוד שלי מתאימה ל עד 14 נפשות.

עולם הבחושות​

הפעלות לימי הולדת